Temps aproximat 1 hora
Dificultat mitjana
Què necessitem?
1 kg. de patates
4 ous durs
1 llauna de bonítol
tomàquet fregit (unes 4 cullerades)
anxoves
pebrot vermell escalivat
olives farcides
olives negres
sal
Com ho fem?
En primer lloc, hem de fer un puré de patates; o sigui que posem les patates a bullir (senceres o tallades, tant se val); un cop bullides les escorrem i les aixafem per fer-ne el puré; hi afegim la sal, remenem, i el deixem refredar (si està molt calent serà més difícil de muntar).
Un cop el puré de patates sigui fred, hi afegim 4 cullerades ben bones de tomàquet fregit i el bonítol ben esmicolat. Ho barregem tot i ho aboquem a sobre d'un drap de cotó i li donem una forma rectangular.
Ara és el moment de col·locar-hi el farciment: 3 ous durs sencers, unes tires de pebrot escalivat, unes anxoves i un grapat d'olives; ho disposem tot ben repartit (pensant en que a cada tall hi hagi una mica de tot) i amb l'ajuda del drap li donem forma com de braç de gitano, ajuntant les dos parts llargues del rectangle, procurant que quedi ben compacte i tancat pels dos laterals.
Ho disposem en una plata; el cobrim amb força maionesa i el decorem amb un ou dur esmicolat, unes tires de pebrot, unes anxoves i unes olives.
Un cop fet el reservem a la nevera.
Normalment s'acompanya amb una mica d'enciam.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada