dijous, 8 d’agost del 2013

Crema Catalana

Què necessitem?
1 l. de llet
150 gr. de sucre
6 rovells d'ou
40 gr. de Maizena
una tira de pell de llimona
un canó de canyella
(la recepta original porta 200 gr. de sucre i 8 rovells d'ou però jo prefereixo posar menys sucre i menys rovells; ja veureu que queda igual de bona i així resulta més sana)

Com ho fem?
Aquesta és la millor recepta de crema catalana què he trobat; és molt fàcil de fer i mai es fan grumolls!
Primer posem la llet a bullir (cal deixar-ne un got que farem servir per desfer la Maizena) junt amb la pell de llimona i la canyella; un cop agafi el bull apaguem el foc i deixem reposar una mica per què es barregin bé els sabors.
Agafem el got de llet que hem reservat i la barregem amb la Maizena; s'ha de dissoldre bé.
Per altra banda, agafem el pot que farem servir per fer la crema i hi aboquem els rovells i el sucre, remenem bé (jo ho vaig escalfant una mica, amb molt de compte!, i remeno una estona fins què agafa una consistència cremosa); després hi aboquem la llet ben calenta i remenem. Ho posem al foc i hi aboquem a poc a poc la llet amb Maizena que hem preparat abans (segurament l'hauràs de remenar un altra cop abans de fer-la servir). Cal seguir remenant fins que agafi l'espessor que volem aconseguir.
Un cop feta la crema l'aboquem directament en la plàtera o platets que volem fer servir.
S'ha de servir ben freda.
Si voleu també la podeu cremar per sobre tirant-hi sucre i cremant-lo amb l'estri corresponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada