250 gr. de farina
5gr. de sal
5 gr. de llevat
20 ml. d'oli d'oliva
140 ml. d'aigua
sucre
anís
Com ho fem?
Barregem en un bol la farina, la sal, l'oli i l'aigua (a miques) i remenem
Hi afegim el llevat i una mica d'aigua que haurem reservat
Ho pastem una mica i deixem reposar 5 minuts; tornem a pastar i reposar fins que la pasta quedi elàstica
Li donem forma de bola, la tapem i deixem que dobli el seu volum
Li donem forma allargada (com quan fem les rosquilles de la iaia) tenint en compte la mida de la safata del forn (aquesta és l'allargada que tindrà la coca); deixem que dobli el volum
Tirem oli per sobre i amb les mans l'anem aplanant fins donar-li la forma de coca; deixem fermentar 20 minuts aprox.
Tornem a tirar una mica d'oli per sobre, li fem unes marques obliqües i tirem sucre per sobre
La posem al forn ben calent (per sobre i per sota) 10 minuts
Quan la traiem ben calenta del forn la ruixem amb anís
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada