dilluns, 9 de setembre del 2013

Pollastre rostit amb patates fregides

Recepta per a 4 persones
Temps aproximat 1 hora
Dificultat baixa

Què necessitem?
1 pollastre
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
2 grans d'all
oli d'oliva
sal
pebre negre
romaní
vi ranci
4 Patates
oli d'oliva

Com ho fem?
Aquest és un rostit molt ràpid i fàcil de fer i que sempre surt boníssim!
Posem una cassola al foc amb un raig d'oli d'oliva i hi disposem el pollastre (a octaus) i el salpebrem; deixem que s'enrosseixi per una banda (s'ha de fer amb la cassola destapada i a foc viu) i, quan sigui ros, el girem de l'altra banda i deixem que també s'enrosseixi. Ara és el moment de posar-hi una ceba grossa tallada en quatre trossos, els tomàquets tallats per la meitat i els grans d'all sencers i sense pelar; hi tirem una mica de romaní i deixem que cogui tot junt amb la cassola tapada i amb el foc fort. Ho anem remenant i quan veiem que va perdent la humitat hi tirem un bon raig de vi ranci i deixem que s'evapori. Després només caldrà que abaixem el foc i ho deixem uns 10 minuts més.
Heu de pensar que ha de quedar sec; heu de veure com surt la lluentor de l'oli; també us recomano que ho aneu remenant perquè el pollastre agafi els colors de la ceba caramel·litzada i el tomàquet fregit.
 
 Ara ja podem fer les patates fregides. Les pelem i les tallem a tires (més o menys gruixudes segons el vostre gust) i les fregim en oli abundant i a foc viu, vigilant al principi que no s'enganxin entre elles i anant-les remenant perquè s'enrosseixin per tot arreu. Un cop fetes les posem en un plat amb un paper de cuinar perquè absorbeixi l'oli i les salem.
Ara ja podem servir els plats.
Aquest és un plat clàssic que agrada a tothom i que fet d'aquest manera no costa gens.
També el podeu acompanyar amb una amanida o amb pebrots fregits o amb panses o prunes...
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada