diumenge, 10 de novembre del 2013

Croquetes de bolets

Recepta per a 4 persones
Temps aproximat 1hora
Dificultat mitjana

Què necessitem?
250 gr. de bolets variats
1 ceba petita
oli d'oliva
40 gr. de farina
20 gr. de Maizena
1ou
1/4 de litre de llet
sal
pa ratllat

Com ho fem?
En primer lloc, netegem bé els bolets; seguidament els fregim en una paella amb una mica d'oli i els salpebrem. Un cop fets, agafem la meitat dels bolets i els tallem a trossets petits i l'altre meitat els reservem.
 
A part, tallem la ceba ben fina i la sofregim fins que quedi una mica rossa.
En un pot de batedora i posem la llet, les farines, el rovell de l'ou i la meitat dels bolets que teníem reservats. Ho triturem tot amb la batedora.
En la cassola on hi tenim la ceba sofregida i aboquem la barreja triturada i els bolets tallats a trossets petits i ho anem remenant fins que veiem que s'espesseix i va perdent l'aigua. Ha de quedar una massa brillant i que es desenganxi de la cassola.
 
Un cop feta la reservem i deixem que es refredi (millor deixar-la reposar unes hores)
 
Ja podem fer les croquetes, donant-los-hi forma i passant-les per clara d'ou  batuda i pa ratllat.
Només ens queda fregir-les amb força oli d'oliva i menjar-les!
 
(Aquesta és una recepta que he adaptat de les croquetes de la Carme Ruscalleda perquè jo sempre les havia fet barrejant l'ingredient de la croqueta amb una beixamel espessa, però aquest sistema em sembla molt millor i surt boníssim. També m'ha agradat la idea de passar les croquetes per clara d'ou batuda abans de la farina de galeta ja que els hi dóna un toc cruixent impressionant)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada