diumenge, 6 d’octubre del 2013

Macarrons de bacallà

Recepta per a 2 persones
Temps aprox. 30 minuts
Dificultat baixa

Què necessitem?
200 gr. de macarrons
250 gr. de bacallà dessalat
1 ceba
4 tomàquets madurs (o tomàquet fregit)
julivert
pebre negre
Xerès sec Fino La Ina
Per fer la maionesa:
2 grans d'all
oli d'oliva verge extra
1 ou
sal
llimona

Com ho fem?
Primer agafem el bacallà, què ja haurem dessalat prèviament, i l'esqueixem.
Comencem a fer el sofregit, primer enrossint la ceba i després afegint-hi el tomàquet; quan veiem que ja està fet, hi afegim una miqueta de xeres sec, un polsim de pebre negre i el julivert tallat petit. Tot seguit ja li podem afegir el bacallà; ho remenem bé i ho deixem coure tot junt uns 10 minuts, primer a foc fort (perquè el bacallà deixi anar l'aigua) i després a foc baix.
Mentre s'acaba de fer el farcit, ja podem tirar els macarrons a l'aigua bullint amb una mica de sal. Quan siguin cuits els escorrem (però deixant-hi una mica d'aigua) i els tornem a posar dins la mateixa olla on els hem bullit; ara és el moment d'afegir-hi el farcit i de barrejar-ho tot bé.
Els macarrons ja són a punt!
Només ens queda preparar la maionesa amb all. Per fer-la, posem en un pot un ou, dos grans d'all pelats i tallats per la meitat, una miqueta de suc de llimona i un polsim de sal; ho triturem bé amb el túrmix perquè els alls quedin ben desfets; hi afegim un bon raig d'oli i ho anem batent fins que veiem que va emulsionant; si veiem que falta oli li seguim posant , a poc a poc, i quan veiem que ha espessit ja ho tindrem llest.
Servim els macarrons al plat i ho acompanyem amb la maionesa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada