dimecres, 9 d’octubre del 2013

Crumble de gerds

El Crumble és un pastís anglès que consisteix en una base de fruita i una coberta de pasta esmicolada (crumble precisament vol dir fer engrunes). Se serveix tebi i s'acostuma a acompanyar de nata, crema o gelat.
A vegades hi ha confusió entre el Crumble i l'Streusel, d'origen alemany; en realitat parlem exactament de la mateixa pasta; la única diferencia és que el Crumble s'espolsa per sobre de fruita i l'Streusel s'espolsa per sobre d'un pastís.
La gràcia d'aquest postre és que, a part d'estar boníssim, és molt fàcil de fer.

Recepta per a 2/3 persones
Temps aprox. 30 minuts
Dificultat baixa

Què necessitem?
200 gr. de gerds
100 gr. de farina
50 gr. de mantega
50 gr. de sucre
nata (opcional)

Com ho fem?
Barregem en un bol (amb les mans) la farina, el sucre i la mantega (que ha d'estar a punt de pomada). No és una pasta compacta, ha de quedar una pasta grumollosa i que no s'enganxi als dits. Reservem.
Agafem un motllo, o motllos individuals, i hi disposem els gerds de tal manera que cobreixin tota la base; escampem per sobre la pasta que hem reservat i ho posem al forn uns 20 minuts (ha de quedar una mica torradet per sobre). Millor servir-ho tebi.

En aquest cas ho he acompanyat amb nata (quasi no he estat a temps de fer la foto, no podia deixar de menjar)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada